VraagBaak Online

In een wijk of een dorp zijn altijd mensen die je kunnen helpen als je een vraag hebt. Het kan gaan over je lichamelijke conditie of mentale gezondheid maar ook over iets praktisch op het gebied van geld of een klusje dat gedaan moet worden. VraagBaak Online is er om die vragen via internet te stellen en om de vragen van je buurtgenoten te beantwoorden.

VraagBaak Online kan als losse component worden gebruikt of worden gekoppeld aan een bestaand buurtplein of wijkplatform. Het stelt je in de gelegenheid om elkaar online op weg te helpen.

 

Hoe werkt het?

Om mee te doen met VraagBaak Online heb je een account nodig waarmee je kunt inloggen. Is je vraagbaak gekoppeld aan een buurtplein of wijkplatform, dan hoef je niet opnieuw een account aan te maken. Je gebruikt dan VraagBaak op het buurtplein of wijkplatform waar je inlogt.
 

Een paar weetjes:

Omdat je vraag kan worden opgemerkt door iedereen, kun je dat eventueel anoniem doen. Mensen die reageren krijgen dan nooit te zien om wie het gaat.

Vragen stellen is leuk maar vragen beantwoorden nog veel leuker. Om actief mee te doen kun je een thema of meerdere thema's volgen. Wordt er dan een vraag gesteld over zo'n thema, dan ontvang je een e-mailof push-bericht op je mobiel.

Er is doorgaans een VraagBaakteam in de buurt actief, dat toeziet op een goede gang van zaken. Daarin is altijd plaats voor enthousiaste bewoners, wijkprofessionals en ervaringsdeskundigen.

De omgeving van de mens is de medemens

J.A. Deelder (1944-2019)

Interesse in Vraagbaak Online?

VraagBaak Online is een product van Eerste Verdieping en onderdeel van de Wikiwijk online community-toolbox. Laat het ons hieronder weten en we nemen contact op!

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Te identificeren tekst CAPTCHA verversen CAPTCHA verversen